Fedtfrysning/Cool sculpting

Fedtfrysning/Cool sculpting

Det kan være svært at tabe sig lige præcis de steder man mest ønsker det. Fedt tabes ligelidt over hele kroppen, og derfor kan man sidde tilbage og stadig være utilfreds med eksempelvis maveregionen eller inderlår.

Her kan fedtfrysning være en passende behandling.  • Behandlingsmuligheder: Mave, Rygdelle, Baller og Inderlår


Hvad er fedtfrysning/Cool Sculpting?


Fedtfrysning er en metode til at reducere uønskede fedtdepoter ved nedkøling til minusgrader. Dette virker ved at vandet i fedtcellerne krystallisere og cellemembranen ødelægges. Kroppen skiller sig nu naturligt af med de ødelagte fedtceller henover en periode på 1 til 3 måneder. Op til 20 % af fedtcellerne i området kan reduceres på denne måde. Fedtceller er mere medtagelige overfor kulde end muskel- og hudceller, og disse tager derfor ikke skade under behandlingen.


Før i tiden sagde forskningen at man havde et konstant antal fedtceller. De nyeste studier viser dog, at har man før været overvægtig, har man ikke bare haft større fedtceller, kroppen har også produceret flere af dem. Derfor øges risikoen for at tage på hos dem, som har været overvægtige før, da disse ekstra fedtceller ikke udskilles efter man har tabt sig.

Dog kan en fedtfrysning gå ind og fjerne disse ekstra celler efter vægtøgning og mindske risikoen for øget vægt. Det kan også hjælpe på hvor kroppen opbevare sine fedtdepoter i fremtiden.


Læs mere om hvordan fedtfrysning virker i denne artikel fra Harvard:


https://www.health.harvard.edu/blog/the-skinny-on-freezing-fat-2020031218990


Hvordan foregår en behandling?


Når du ankommer i klinikken tages en snak om hvor de stædige fedtdepoter sidder. Jeg vurderer hvor fryseelementerne skal sættes på for bedst effekt.


Du bliver lagt på en briks, og en gel-pad bliver lagt på huden i det område, hvor behandlingen foretages, for at beskytte huden.

Et eller to af hovederne på maskinen bliver placeret på området, og maskinen begynder at suge fedtdepotet op. Herefter køler hovedet fedtet ned i 40 minutter. Behandlingen skal ikke gøre ondt, men kan føles om et mildt ubehag, da området køles ned.

Efter behandlingen gives massage på området med et G5-massageapperat. Der er ingen helingstid efter behandlingen og man kan fortsætte sin dag bagefter. Dog kan der komme lidt blå mærker efter maskinen har suget på huden.


Bemærk venligst! Behandlingen kan ikke gennemføres, hvis du er gravid, er blevet opereret i området, lider af diabetes, brok, hepatitis C, cancer, epilepsi eller HIV, har sygdomme relateret til lever, nyre eller lymfer eller får blodfortyndende medicin.


Hvad skal man gøre efter en behandling?


Efter man har fået lavet en fedtfrysning skal man massere området i 2 minutter hver morgen og aften i minimum de første to uger. Dette hjælper kroppen med naturligt at skille sig af med fedtcellerne fra behandlingen. Man kan derfor opnå et bedre resultat, gennem efterfølgende massage, end hvis man ikke gør dette.


Efter 4 uger kan en efterfølgende behandling laves, hvis dette vurderes.


Efter 3 måneder kan det endelige resultat ses.


Før- og efterbilleder:
Resultat 5 uger efter fedtfrysning af mave


Resultat: 4 uger efter fedtfrysning af mave

Resultat: 4 uger efter fedtfrysning

Find mig

Addresse: Kløvervej 1, 9490 Pandrup
Email: evald@akupunkturpandrup.dk
Telefon: 40719317

Følg mig

Copyright © All Rights Reserved.